Siirry pääsisältöön

Työssäoppimisen tehtäviä

Pääsin taas harjoitteluun Kempeleen Hairlekiiniin 18.12-22.12 ja opettaja antoi meille työssäoppimisen ajalle muutamia blogitehtäviä.


Tehtävänanto: Tutustu TOP-paikkasi kestovärisarjaan. Tutki ja kirjaa blogiin.
- Värisarjan nimi, maahantuoja sekä kuva kartasta.
Wella Koleston Perfect.



-Miten värit on koodattu, numero- vai kirjainjärjestelmällä?
Värit on koodattu numerojärjestelmällä. Sävyjärjestelmässä kaikki sävyt ovat luokiteltu värin tummuusasteen ja sävyvivahteen/vivahteiden mukaan (esim. 2/0). Kauttaviivan edessä oleva numero kertoo värin tummuusasteen (2-12, josta 12 on vaalein) ja takana oleva värin sävyn. Kaksoisnumero kauttaviivan takana merkitsee intensiivisempää värisävyä tai erityistä sävyn vivahdetta. (esim. 55/55 on intensiivinen vaalean ruskea, intensiivinen mahonki tai 7/47 on keskivaalea punaruskea).
- Montako numeroa värisarjan perusväreissä on? Miten ne on nimetty tummimmasta vaaleimpaan?
Perusvärejä on 2-12.
2. Musta
3. Tumman ruskea
4. Keskiruskea
5. Vaaleanruskea
6. Tumman vaalea
7. Keskivaalea
8. Vaalea
9. Erittäin vaalea
10. Vaalein vaalea
11. Extra vaalea
12. Super vaalea

- Värisarjasta löytyy sävyt, jotka on koodattu numeroilla/kirjaimilla, esittele ne. Tutki myös värikartan väriympyrää tai väritähteä. Mikä väri vastaa kutakin koodia?
Sävyvivahteet ovat siis merkitty kauttaviivan taakse (esim. 2/8).
/0 Perusvärit (tummuusasteet)
/1 Tuhka
/2 Vihreä
/3 Kulta
/4 Punainen
/5 Mahonki
/6 Violetti
/7 Ruskea
/8 Sininen
/9 Centre/hiekka


-Työssäoppimispaikastasi löytyy myös vaalennusaine. Tiedustele työpaikalta, kuinka monta astetta vaalennusaine vaalentaa eri hapetevahvuuksilla.
Wella Blondor lupaa vaalentaa, jopa seitsemän astetta. Työpaikkaohjaajani kertoo kuitenkin, että ei ole kohtuullista odottaa mustasta hiuksesta seitsemää astetta vaaleampaa yhdellä vaalennuksella, käyttäisi mitä hapetetta tahansa. Vaalennusteho riippuu täysin siitä, millainen hiuksen kunto ja rakenne asiakkaalla on ja millaisia käsittelyjä siihen on aikaisemmin tehty. Kuitenkin nyrkkisääntönä Blondorin kanssa pidetään seuraavaa:
1-2 asteen vaalennus: 3%
2-3 asteen vaalennus: 6%
3-4 asteen vaalennus: 9%
5-7 asteen vaalennus: 12%







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiusten haudehoito

Mitä on haudehoito? Haudehoito on kostean lämmön, haudehoitoaineen ja hieronnan avulla hiusten ja hiuspohjan hoitamista, sekä asiakkaan rentouttamista. Miten haudehoito vaikuttaa? Haudehoidossa kostea lämpö avaa ja turvottaa hiusta ja hiuksen pintaa, jotta hoitavat aineet pääsevät tehokkaammin tunkeutumaan hiukseen ja erityisesti hoitoa tarvitseviin kohtiin. Kosteus, ja siis vesi, toimii viejäaineena hoitaville aineille sekä hiukseen että ihoon. Lämpö tekee hoitavat aineet juoksevimmiksi ja siten tehostaa niiden imeytymistä. Haudehoito pehmittää ihoa ja päästää siten ihoa hoitavat aineet syvemmälle. Pehmittämällä ihoa myös kuoriva vaikutus on tehokkaampi, esim. hilseilevälle hiuspohjalle. Haudehoidossa hieronta tehostaa kosteuden ja lämmön vaikutusta hoitavien aineiden imeytymisessä hiukseen ja ihoon. Hieronta tehostaa hoidon kuorivaa vaikutusta imeyttämällä hoitavat aineet ja irrottamalla kuollutta solukkoa. Se myös elvyttää verenkiertoa hiuspohjassa ja siten edistää hiusjuure

Hiuksen rakenne ja synty

Hius muodostuu pääosin keratiinista, sarveistuneista, kuolleista soluista. Keratiini on säikeinen, kuitumainen ja veteen liukenematon proteiini. Se sisältää proteiinin lisäksi rikkipitoisia aminohappoja (kysteiini), pigmenttihiukkasia (melaniini), rasva-aineita, suoloja sekä mineraaleja. Karvatuppi suojaa hiuskarvaa, kun se muodostuu ja kasvaa. Karvatuppi on 3-5 mm pitkä, kalvojen muodostama pussi, jonka seinämät muodostuvat pinta- ja sidekudoksesta. Tähän kalvojen muodostamaan pussiin on kiinnittynyt talirauhanen ja karvankohottajalihas. Karvatuppi kulkee verinahkasta (dermis) ihon päällimmäisen kerroksen (epidermis) läpi ihon pintaan. Hiusnysty on karvatupen pohjaosa, jossa hius syntyy. Hiusnystyn yläosassa ovat melanosyytit, joista hiuksen väriaine (melaniini) muodostuu. Hiussuonisto, joka sijaitsee hiusnystyn sisällä, kuljettaa soluille ravinteikasta ja hapekasta verta. Hiusnysty tuottaa koko ajan uutta solukkoa, joka työntää jakaantuvaa solukkoa ylöspäin hiusipuliin. Solut muutt

KC Professional Color Mask -tuotteet

Värjättyjen hiusten haasteisiin vastaavat  Color Mask -tuotteet kehiteltiin, käsiteltyjä hiuksia hoitamaan , ylläpitämään väriä ja myös mahdollistamaan suuretkin värimuutokset. Väripigmenttejä sisältävä hellävarainen shampoo sekä sävyttävä tehohoito sopivat erityisesti hiusvärin ylläpitoon, kun taas sarjan kattava suoravärivalikoima antaa rajattomat mahdollisuudet intensiivisten värimuutosten toteuttamiseen. Color Mask -tuotteet säilyttävät värin loistokkaan sävyn sekä palauttavat hiusten elinvoiman ja kiillon . Color Mask -tuotteita käytetään juurikin värin ylläpitoon värjäysten välissä tai sillä voi myös muuttaa hiusten sävyä. Tuotteet eivät siis vaalenna eivätkä aiheuta kemiallisia vaurioita hiuksille, sillä sävy tarttuu vain hiuksen pintakerrokseen ja pysyy hiuksen huokoisuudesta riippuen muutamia pesukertoja. https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask/color-mask-sham Color Mask Shampoo Erityisesti värjätyille hiuksille kehitetty shampoo, jonka hellästi p