Siirry pääsisältöön

KC Professional Color Mask -tuotteet

Värjättyjen hiusten haasteisiin vastaavat Color Mask -tuotteet kehiteltiin, käsiteltyjä hiuksia hoitamaan, ylläpitämään väriä ja myös mahdollistamaan suuretkin värimuutokset.
Väripigmenttejä sisältävä hellävarainen shampoo sekä sävyttävä tehohoito sopivat erityisesti hiusvärin ylläpitoon, kun taas sarjan kattava suoravärivalikoima antaa rajattomat mahdollisuudet intensiivisten värimuutosten toteuttamiseen. Color Mask -tuotteet säilyttävät värin loistokkaan sävyn sekä palauttavat hiusten elinvoiman ja kiillon.
Color Mask -tuotteita käytetään juurikin värin ylläpitoon värjäysten välissä tai sillä voi myös muuttaa hiusten sävyä. Tuotteet eivät siis vaalenna eivätkä aiheuta kemiallisia vaurioita hiuksille, sillä sävy tarttuu vain hiuksen pintakerrokseen ja pysyy hiuksen huokoisuudesta riippuen muutamia pesukertoja.


https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask/color-mask-sham
Color Mask Shampoo
Erityisesti värjätyille hiuksille kehitetty shampoo, jonka hellästi pesevä SLS- ja SLES-vapaa koostumus suojaa hiusväriä, lisää kiiltoa ja vahvistaa värikäsiteltyjä hiuksia helpottaen niiden käsittelyä. Sen sisältämät väripigmentit korvaavat ja lisäävät hiuksista puuttuvia pigmenttejä ylläpitäen hiusväriä.
Color Mask Shampoo sisältää myös UV-suojan hiusvärin suojaksi.
Asiakkaalle suosittelisin Color Mask Shampoon käyttöä etenkin silloin, kun värin pysymisessä on haasteita.

CM Shampoo perheeseen kuuluu 6 erilaista shampoota.
Platinum: Vaaleille ja harmaille hiuksille (antaa hopean hohtoa vaaleisiin hiuksiin sekä ylläpitää viileää sävyä).
Pearl: Vaaleille hiuksille (antaa helmiäisvivahteen taittaen keltaisuutta).
Beige: Ruskeille ja vaaleanruskeillehiuksille.
Brown: Ruskeille hiuksille.
Golden copper: Vaaleille hiuksille (ylläpitää lämpöistä kultakuparista vivahdetta hiuksissa).
Red: Punaisille hiuksille.

Käyttöohje: Levitä shampoo märkiin hiuksiin, näin shampoon sisältämä pigmentti leviää tasaisesti. Hiero shampoo kämmenien välissä ennen hiuksiin levittämistä, jotta shampoo vaahdottuu ja leviää tasaisesti. Pitkissä hiuksissa tee vaahdotus muutamassa erässä; aloita ensimmäinen vaahdotus keskiväliltä ja vie pituuksiin, toista sama tyvestä alkaen.


Color Mask hoitoaine

https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask/color-mask-tehohoito
Color Mask hoitoaine on sävyttävä tehohoito, joka ylläpitää ja syventää olemassa olevaa hiusväriä. Color Mask -tehohoidon sisältämät B5-provitamiini ja keratiinijohdannaiset rakennepaikkaavat kemiallisesti käsiteltyjä hiuksia tehokkaasti, ja antavat hetkessä takaisin vastavärjättyjen hiusten hehkun ja kiillon.
Color Mask -tehohoitoa voidaan käyttää värjättyjen hiusten sävyn virkistämiseen värjäysten välillä, sävyn tummentamiseen sekä luonnostaan vaaleiden hiusten kevyeen sävyttämiseen, sävyn tasoittamiseen ja kirkastamiseen.
Sävyjä voi sekoittaa myös keskenään; voit helposti luoda juuri haluamasi, uniikin sävyn.
Tehohoitoa voi myös käyttää hiustenpidennyksille antamaan niille sävyä, kiiltoa ja kammattavuutta.

CM Hoitoaine perheeseen kuuluu 16 sävyä:
Platinum: Vaaleille ja harmaille hiuksille (antaa hopean hohtoa vaaleisiin hiuksiin sekä ylläpitää viileää sävyä).
Vanilla: Vaaleille hiuksille (antaa viileän beigen vivahteen taittaen keltaisuutta).
Pearl: Vaaleille hiuksille (antaa helmiäisvivahteen taittaen keltaisuutta ja poistaen mattaisuutta).
Honey: Vaaleille hiuksille (antaa hunajaisen lämpimän vivahteen).
Golden copper: Vaaleille hiuksille (antaa kultakuparisen vivahteen).
Caramel: Vaaleille ja vaaleanruskeille hiuksille (antaa viileän beigen vivahteen).
Latte: Vaaleille ja vaaleanrukeille hiuksille (antaa lämpimän beigen vivahteen).
Toffee: Vaalean ruskeille hiuksille (antaa lämpöisen vaalean ruskean vivahteen).
Chocolate: Ruskeille hiuksille (antaa lämpimän ruskean vivahteen).
Graphite: Viileän ruskeille ja harmaille hiuksille.
Copper: Kuparin värisille hiuksille.
Orange: Voimakkaan kuparin värisille hiuksille.
Red: Punaisille hiuksille.
Plum: Violeteille ja viileän punaisille hiuksille.
Coffee: Tummanruskeille hiuksille (antaa viileän tummanruskean vivahteen).
Black: Mustille ja tummanruskeille hiuksille.

Käyttöohje: Levitä tasaisesti pestyihin ja pyyhekuiviin hiuksiin, kampaa ja anna vaikuttaa 5–10 minuuttia riippuen halutusta voimakkuudesta. Huuhtele huolellisesti. Käytetään viikoittain tai useammin, kun halutaan syvempi lopputulos. Mitä vaaleampaan pohjaan sävyä laitetaan, sitä voimakkaampi lopputulos on. Suosittelemme suojahansikkaiden käyttöä.


Color Mask Paint
http://www.colormaskpaint.fi/

Runsaasti väripigmenttiä sisältävä käyttövalmis ja intensiivisesti sävyttävä suoraväri, jonka sävyvalikoimassa on 11 sävyä; 8 intensiivistä shokkisävyä ja 3 pastellisävyä. Sävyillä saadaan hiuksiin käytetystä määrästä ja tekniikasta riippuen joko selkeä värimuutos, rohkea efektiväri tai hienostunut häivähdys.
Color Mask Paint -sävy kestää hiuksissa 5–30 pesukertaa riippuen hiusten väristä, huokoisuudesta sekä käytetystä sävystä. Halutessasi Color Mask Paint -suoravärin shokkisävystä vaaleamman tai pastellinsävyisen, lisää suoraväriä Pastel White -laveeraajan joukkoon pieni määrä kerrallaan, kunnes haluttu sävy on saavutettu.

Lähteet:


Alla muutoskuvia sekä työvaiheita, kun koulussa tutustuimme Color Mask -tuotteisiin ja sävytin luokkatoverin hiukset:

 Alkutilanne: Melko lämmin sävyinen hius, jonka tilalle haluttiin kylmää ja tummanharmaata latvaa.


 Hiukset pestiin CM Shampoolla (brown), pyyhekuivattiin ja ositeltiin sävytteen levittämistä varten. Tein sävyteseoksen CM Color Maskin (black) ja Paul Mitcellin Tea Tree -sarjan kosteuttavasta hoitoaineesta (noin puolet ja puolet).

https://www.paulmitchell.com/tea-tree/tea-tree-lavender-mint/lavender-mint-moisturizing-conditioner/
https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask-black
Levitin sävyte-hoitoaine seoksen pyyhekuiviin hiuksiin siveltimellä noin sentin osio kerrallaan.
Seoksen annettiin vaikuttaa hiuksissa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen hiukset huuhdeltiin pesupaikalla huolellisesti.
Hiukset pyyhekuivattiin ja föönattiin pyöröharjaa käyttäen.




Goldwellin lämpösuojaa käytin ennen hiusten kuivaamista, ja KC:n Moisture Mistiä ja argan öljyä sisältävää seerumia, kuiviin hiuksiin föönaamisen jälkeen.



Lopputulos vastasi "asiakkaan" toiveita.

-Annukka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiusten haudehoito

Mitä on haudehoito? Haudehoito on kostean lämmön, haudehoitoaineen ja hieronnan avulla hiusten ja hiuspohjan hoitamista, sekä asiakkaan rentouttamista. Miten haudehoito vaikuttaa? Haudehoidossa kostea lämpö avaa ja turvottaa hiusta ja hiuksen pintaa, jotta hoitavat aineet pääsevät tehokkaammin tunkeutumaan hiukseen ja erityisesti hoitoa tarvitseviin kohtiin. Kosteus, ja siis vesi, toimii viejäaineena hoitaville aineille sekä hiukseen että ihoon. Lämpö tekee hoitavat aineet juoksevimmiksi ja siten tehostaa niiden imeytymistä. Haudehoito pehmittää ihoa ja päästää siten ihoa hoitavat aineet syvemmälle. Pehmittämällä ihoa myös kuoriva vaikutus on tehokkaampi, esim. hilseilevälle hiuspohjalle. Haudehoidossa hieronta tehostaa kosteuden ja lämmön vaikutusta hoitavien aineiden imeytymisessä hiukseen ja ihoon. Hieronta tehostaa hoidon kuorivaa vaikutusta imeyttämällä hoitavat aineet ja irrottamalla kuollutta solukkoa. Se myös elvyttää verenkiertoa hiuspohjassa ja siten edistää hiusjuure

Hiuksen rakenne ja synty

Hius muodostuu pääosin keratiinista, sarveistuneista, kuolleista soluista. Keratiini on säikeinen, kuitumainen ja veteen liukenematon proteiini. Se sisältää proteiinin lisäksi rikkipitoisia aminohappoja (kysteiini), pigmenttihiukkasia (melaniini), rasva-aineita, suoloja sekä mineraaleja. Karvatuppi suojaa hiuskarvaa, kun se muodostuu ja kasvaa. Karvatuppi on 3-5 mm pitkä, kalvojen muodostama pussi, jonka seinämät muodostuvat pinta- ja sidekudoksesta. Tähän kalvojen muodostamaan pussiin on kiinnittynyt talirauhanen ja karvankohottajalihas. Karvatuppi kulkee verinahkasta (dermis) ihon päällimmäisen kerroksen (epidermis) läpi ihon pintaan. Hiusnysty on karvatupen pohjaosa, jossa hius syntyy. Hiusnystyn yläosassa ovat melanosyytit, joista hiuksen väriaine (melaniini) muodostuu. Hiussuonisto, joka sijaitsee hiusnystyn sisällä, kuljettaa soluille ravinteikasta ja hapekasta verta. Hiusnysty tuottaa koko ajan uutta solukkoa, joka työntää jakaantuvaa solukkoa ylöspäin hiusipuliin. Solut muutt