Siirry pääsisältöön

Hieman hiustenpidennyksistä


Viime viikolla saimme koululla tilaisuuden tutustua hiustenpidennyksiin. Koulullamme vieraili Simply Naturalin hiustenpidennyskouluttaja Pauliina Pekkola. Ainakin itselleni, päivä antoi intoa lisäkouluttautumiseen ja paljon infoa hiustenpidennyksistä.

Yleistä mitä opin:
-Pidennyksien hintaerot johtuvat laadusta ja alkuperämaasta.
- Laineista hiusta kannattaa laittaa suoran hiuksen sekaan pehmentämään omien hiuksien rajaa ja antamaan luonnollisuutta.
- Älä käytä hiustenpidennyksiin rakennepaikkavia tuotteita, aineet imeytyvät ja kerrostuvat pidennyksiin.
- Älä käytä öljypohjaisia tuotteita, hilseshampoota, rasvoittuville hiuksille tarkoitettuja tuotteita tai tehohoitoja.
-Käytä hiustenpidennyksille tarkoitettua omaa harjaa. (Ei jää kiinni kiinnityskohtiin, ei revi tai venytä omaa/pidennyshiusta.

Pauliina esitteli ensin erilaisia pidennyksiä, materiaaleja ja kertoi paljon faktatietoa pidennyksistä. Saimme kokeilla, miltä tuntuu kunnollinen, hyvin valmistettu ja korkealaatuinen pidennys, sekä saimme verrata hieman huonompi laatuiseen. Hän kertoi myös lisäkoulutusten mahdollisuuksista sekä siitä mitä kaikkea oikeasti hiustenpidennysten laittoon kuuluu. Tärkein oppi, minkä sain oli se, että pidennysten valinta ja kiinnittämisen suunnittelu on todella tärkeää ennen varsinaista kiinnittämistä. Pauliina ensin itse näytti tekniikat ja sitten saimme myös kokeilla teknikoita itse. Kävimme läpi teippi- ja sinettipidennysten tekniikat ja saimme myös hieman kokeilla mago-pidennyksen kiinnittämistä.

Simply Natural-pidennykset ovat parhainta mahdollista, super remy -laatuista hiusta. Pidennyksiin käytetään 100 % aitoa, aasialaista hiusta, pääosin intialaista tai kiinalaista. Aasialainen hiuslaatu on paksua ja karkeaa sekä paljon sopivampaa pidennyksiin kuin eurooppalainen hius. Ennen kuin hiukset ovat myyntikelpoisia hiustenpidennyksinä, niitä käsitellään paljon (hellävaraisesti) ja aasialainen hius kestää käsittelyt paljon paremmin kuin eurooppalainen, valmiiksi hento ja ohea hius. Aasialainen hius on myös huomattavasti edullisempaa - eurooppalainen hius on noin neljä kertaa aasialaista hiusta kalliimpaa. Simply Naturalin pidennykset eivät ohene latvaan, koska ne myydään todellisen pituuden mukaan, eikä maksimipituuden mukaan.

Simply Naturalin valikoimista löytyy (Dual Weft) teippi- ja sinettipidennyksiä, mago-pidennyksiä sekä konetyönauhaa.

Dual Weft- teippipidennys

Dual Weftin tyviosaan on lisätty toinen kapeampi nauha, joka naamioi varsinaisen teippinauhan. Lopputulos on todella huomaamaton myös ohuissa hiuksissa.
Yhdessä pakkauksessa on 24 kpl käyttövalmiita 4 cm Dual Weft -teippipaloja. Teippipidennyksen huoltoväli on noin 1,5-2 kk. Teippiosiot voidaan uudelleen käyttää vaihtamalla silikonipohjaan uusi teippi. Teippipidennyksen asentamisessa huomioitavaa on se, että vastaparia tulevat täysin kohdakkain, eikä vastaparien välissä ole liikaa hiuksia. Teippipidennys asennetaan 1,5 sentin päähän päänahan jakauksesta. Tuuhennokseen tarvitaan 1 puntti ja koko päähän noin 2 punttia. 
Teippipidennys poistetaan pidennyksille tarkoitetulla poistoaineella, hellävaraisesti omia hiuksia vaurioittamatta.

Sinettipidennys

Simply Natural® -sinetti on hiusosio, jonka tyveen on liimattu pieni keratiiniliimasinetti. Käytä aina sapluunaa apuna, jotta sinetit asettuvat oikealle kohdalle. Sinetti sulatetaan kolvilla omien hiusten(kärjellään oleva kolmio hiusosiona) tyvestä noin 1,5 sentin päähän. Sinetti pyöritetään kevyesti kiinni sormin. Sinetti on erittäin huomaamaton hiustenpidennysten kiinnitystapa. Sinettitekniikka sopii myös korvaavien hiusten laittoon, sillä yhden sinetin voi osittaa jopa neljään osaan ,jolloin se on kaikkein huomaamattomin kiinnitystapa ohuessa hiuksessa. Tuuhennokseen tarvitaan 1-2 punttia ja koko pään pidennykseen 3-5 punttia. Sinettien huoltoväli on 3-4 kuukautta.
Sinettipidennys poistetaan poistotonkien avulla pehmentämällä liimaosiota. Sen jälkeen suihkutetaan pehmenneeseen liimaosioon pidennysten poistoainetta ja pehmennellään niin kauan, kunnes liimaosio murenee ja sinettipidennys irtoaa omasta hiuksesta.

Konetyönauha

Ompelu on kaikkein vanhin pidennysmenetelmä. Asiakkaan omista hiuksista punotaan päänmuotoa mukaileva lisäysletti (ranskalainen), joka alkaa sivulta ja päättyy takaraivolle. Lettejä tehdään yleensä 2-5 kokopääpidennyksissä.
Asiakkaan oman hiuksen kasvaessa letti valuu alaspäin. Tällä tekniikalla saadaan nopeasti näyttävä pidennys. Tekniikka on täysin liimaton ja pidennys poistetaan katkaisemalla ompelulangat.
Ompelupidennyksen huoltoväli on noin 1,5-3kk riippuen asiakkaan omien hiusten kasvuvauhdista.
Ompelupidennys ei sovellu kovin lyhyeen tai ohueen hiukseen, sillä kiinnityskohta jää helposti näkyviin.

Mago-pidennys

Mago -pidennystekniikkaa on kehitetty vuodesta 2004 lähtien. Magon kehitti korealainen Mr. Lee. Simply Natural -tehtaalla haluttiin kehittää luonnollisin mahdollinen tapa lisätä hiusta asiakkaan omiin hiuksiin. Tapa, jossa kiinnitykseen tai poistamiseen ei käytetä mitään kemiallisia apuvälineitä tai edes sähköä. Periaatteessa pidennys pitäisi pystyä tekemään paljain käsin, ilman laiteinvestointeja. Haluttiin kehittää jo olemassa olevaa ja monipuolisimmaksi osoittautunutta sinettitekniikkaa eteenpäin. Hiukseksi valittiin sama hius, joka on toiminut kantavana osana Simply Natural -järjestelmää jo yli 10 vuoden ajan.
Viiden vuoden tuotekehityksen ja kolmen vuoden testauksen jälkeen syntyi Mago hair. Mago hair valmistui pitkän prosessin päätteeksi ympäristöystävälliseksi tuotteeksi, jolla saavutetaan parempi asiakastyytyväisyys kuin millään toisella pidennystekniikalla.
Vuonna 2010 teknisesti valmista Magoa alettiin patentoida. Tekniikalle on saatu 20 vuoden patentti kaikilla merkittävimmillä hiustenpidennysten markkina-alueilla – myös Suomessa. Mago on myös rekisteröity tuotemerkki. 
Mago koulutuksen voi käydä vasta valmistumisen jälkeen, eikä sitä myöskään myydä kuin koulutetuille henkilöille. Mago on hellävarainen ja kemikaaliton vaihtoehto. Sen erityinen solmutekniikka mahdollistaa täydellisen pysyvyyden ja helpon poistamisen. Se kiinnitetään puuvillalangalla, jossa on kaksoisvetosolmu. Poisto tapahtuu siis vain puuvillalangan katkaisulla. Tuuhennos tehdään 1-2 puntilla ja koko pää 3-5 puntilla. Magojen huoltoväli on 3-5 kuukautta, mutta samoja pidennyksiä ei voida uudelleen käyttää.

Värikartta

Simply Naturalin pidennysten kotihoitotuotteet

Lähteet:
-

Annukka


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiusten haudehoito

Mitä on haudehoito? Haudehoito on kostean lämmön, haudehoitoaineen ja hieronnan avulla hiusten ja hiuspohjan hoitamista, sekä asiakkaan rentouttamista. Miten haudehoito vaikuttaa? Haudehoidossa kostea lämpö avaa ja turvottaa hiusta ja hiuksen pintaa, jotta hoitavat aineet pääsevät tehokkaammin tunkeutumaan hiukseen ja erityisesti hoitoa tarvitseviin kohtiin. Kosteus, ja siis vesi, toimii viejäaineena hoitaville aineille sekä hiukseen että ihoon. Lämpö tekee hoitavat aineet juoksevimmiksi ja siten tehostaa niiden imeytymistä. Haudehoito pehmittää ihoa ja päästää siten ihoa hoitavat aineet syvemmälle. Pehmittämällä ihoa myös kuoriva vaikutus on tehokkaampi, esim. hilseilevälle hiuspohjalle. Haudehoidossa hieronta tehostaa kosteuden ja lämmön vaikutusta hoitavien aineiden imeytymisessä hiukseen ja ihoon. Hieronta tehostaa hoidon kuorivaa vaikutusta imeyttämällä hoitavat aineet ja irrottamalla kuollutta solukkoa. Se myös elvyttää verenkiertoa hiuspohjassa ja siten edistää hiusjuure

Hiuksen rakenne ja synty

Hius muodostuu pääosin keratiinista, sarveistuneista, kuolleista soluista. Keratiini on säikeinen, kuitumainen ja veteen liukenematon proteiini. Se sisältää proteiinin lisäksi rikkipitoisia aminohappoja (kysteiini), pigmenttihiukkasia (melaniini), rasva-aineita, suoloja sekä mineraaleja. Karvatuppi suojaa hiuskarvaa, kun se muodostuu ja kasvaa. Karvatuppi on 3-5 mm pitkä, kalvojen muodostama pussi, jonka seinämät muodostuvat pinta- ja sidekudoksesta. Tähän kalvojen muodostamaan pussiin on kiinnittynyt talirauhanen ja karvankohottajalihas. Karvatuppi kulkee verinahkasta (dermis) ihon päällimmäisen kerroksen (epidermis) läpi ihon pintaan. Hiusnysty on karvatupen pohjaosa, jossa hius syntyy. Hiusnystyn yläosassa ovat melanosyytit, joista hiuksen väriaine (melaniini) muodostuu. Hiussuonisto, joka sijaitsee hiusnystyn sisällä, kuljettaa soluille ravinteikasta ja hapekasta verta. Hiusnysty tuottaa koko ajan uutta solukkoa, joka työntää jakaantuvaa solukkoa ylöspäin hiusipuliin. Solut muutt

KC Professional Color Mask -tuotteet

Värjättyjen hiusten haasteisiin vastaavat  Color Mask -tuotteet kehiteltiin, käsiteltyjä hiuksia hoitamaan , ylläpitämään väriä ja myös mahdollistamaan suuretkin värimuutokset. Väripigmenttejä sisältävä hellävarainen shampoo sekä sävyttävä tehohoito sopivat erityisesti hiusvärin ylläpitoon, kun taas sarjan kattava suoravärivalikoima antaa rajattomat mahdollisuudet intensiivisten värimuutosten toteuttamiseen. Color Mask -tuotteet säilyttävät värin loistokkaan sävyn sekä palauttavat hiusten elinvoiman ja kiillon . Color Mask -tuotteita käytetään juurikin värin ylläpitoon värjäysten välissä tai sillä voi myös muuttaa hiusten sävyä. Tuotteet eivät siis vaalenna eivätkä aiheuta kemiallisia vaurioita hiuksille, sillä sävy tarttuu vain hiuksen pintakerrokseen ja pysyy hiuksen huokoisuudesta riippuen muutamia pesukertoja. https://www.kcprofessional.fi/fi/color-mask/color-mask-sham Color Mask Shampoo Erityisesti värjätyille hiuksille kehitetty shampoo, jonka hellästi p